Karin Havupuu-uutejuoma

Historia

1960-luku

Ravintorenkaan perustaja Kari Herttua kuuluu vanhaan pohjalaiseen sukuun, jossa on säilynyt kiinnostus suomalaiseen tietämykseen. Hän keräsi jo 60-luvulla talteen silloin vielä muistissa olleet taidon ja tiedon, johon perustuen hän kehitti menetelmän kansanperinteessä käytetyn havupuu-uutejuoman teolliseksi valmistamiseksi. Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Siikaissa sijaitsevassa Ravintorenkaassa jo vuodesta 1975 lähtien.

1976 – Valmistus käynnistyy Siikaisissa

Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Pohjois-Satakunnassa sijaitsevassa Siikaisissa jo neljä vuosikymmentä. Kari Herttua kuuluu vanhaan pohjalaiseen sukuun, jossa on säilynyt kiinnostus ikivanhoihin luontaisiin parannuskeinoihin. Hän keräsi jo 1960-luvulla talteen vielä silloin muistissa olleen taidon ja tiedon, joihin perustuen hän kehitti menetelmän kansanperinteessä käytetyn Havupuu-uutejuoman teolliseen valmistukseen.