Karis

barrträdsprodukter

Ekoprodukt av rena råvaror

Tillverkningen av Karis Barrträdsextraktdryck är naturenlig från början till slut. Råvarorna till drycken hämtas varsamt och utan stora skogsmaskiner i omsorgsfullt övervakade ekologiska skogar i västra Finland.

Barrträdsextraktdryckens råvaruförteckning är kort: i tillverkningen används endast källvatten samt bark och bast från unga tallar.

Barken och basten lösgörs omsorgsfullt från trädets yta med ett verktyg som har utarbetats för detta. För att man säkert ska kunna ta tillvara alla näringsämnen är extraktionsprocessen noggrant fastställd, även vad gäller extraktionstid och -temperatur.

Karis Barrträdsextraktdryck är en rent inhemsk naturprodukt. Receptet till drycken grundar sig på urgammal finländsk traditionskunskap, men man har förstås även beaktat de senaste vetenskapliga undersökningarna vid tillverkningen.
Inga kemiska lösningsmedel används och inga konserveringsmedel tillsätts i produkten. För att garantera hållbarheten pastöriseras drycken och tappas på flaska som het. Flaskan är tillverkad av livsmedelsplast vilket gör det möjligt att fylla flaskan till brädden. Då åstadkommer man ett vacuum som skyddar mot bakterier. Även de fenolföreningar som drycken innehåller fungerar som naturen egna konserveringsmedel.

Tallens bark och bast innehåller naturligt många fenolföreningar som skyddar växten bland annat för alltför hög UV-strålning, skadeinsekter, virus och bakterier. Fenolföreningarna påverkar även växtens smak, färg och hållbarhet.
Karis Barrträdsextraktdryck innehåller rikligt med dessa hälsofrämjande fenolföreningar, såsom resveratrol, katekin och andra flavonoider.

Enligt en undersökning som utfördes av Åbo universitet är den sammanlagda mängden fenolföreningar i Barrträdsextraktdrycken betydande – upp till 489 mikrogram per milliliter.

Ravintorengas har gedigen erfarenhet av att tillverka denna vackert röda och friska barrträdsextraktdryck. Drycken har tillverkats i Siikais kommun i redan över 40 år.

Var kan du köpa drycken?

Karis Barrträdsextraktsdryck säljs runt om i Finland i flera hundra olika butiker. Här hittar du din närmaste återförsäljare!