Karin Havupuu-uutejuoman

KÄYTTÄJIEN KERTOMAA

Käyttäjien kertomaa…

Vuosien mittaan useat Havupuu-uutejuoman käyttäjät ovat halunneet kertoa omista kokemuksistaan juoman vaikuttavuudesta heidän omaan terveyteensä.

Terveys-Hymyssä on julkaistu vuosien saatossa useita kymmeniä tällaisia tarinoita ja samat tarinat on julkaistu pienellä viiveellä täällä meidän kotisivuilla.

Viranomaisten ohjeistuksesta johtuen me emme valitettavasti saa enää näitä käyttäjäkokemuksia julkaista. Syynä se, että käyttäjäkokemuksissa Havupuu-uutejuoman käyttäjät esittävät omalta kohdaltaan sellaisia terveysväittämiä mitä ei ole pysytty tieteellisesti osoittamaan todeksi.

Suora lainaus valvovan viranomaisen kirjeestä:”Väiteasetuksen artiklan 6 (EY n:o 1924/2006) mukaan elintarvikkeesta esitettävän ravitsemus- ja terveysväitteen tulee perustua yleisesti hyväksyttyyn tieteelliseen näyttöön. Yksittäisen henkilön omakohtainen kokemus, vaikka olisikin täysin totta kyseisen henkilön kohdalla, ei täytä väiteasetuksen vaatimusta tieteellisestä näytöstä. Tämän vuoksi elintarvikkeiden markkinointi yksittäisen kuluttajan käyttökokemuksen avulla voidaan katsoa harhaanjohtavaksi (Eviran ohje 17051/2).

Tutustu Tuulimyllyjä päin -dokumenttiin

Havupuu-uutejuoman ja Kari Herttuan matka vuodesta -75 tähän päivään saakka on ollut täynnä erilaisia viranomaisten vastustushankkeita.

Tuulimyllyjä päin on osa YLE TV1:n Tosi tarina -sarjaa. Tässä sarjan osassa Havupuu-uutejuoman keksijä ja kehittäjä Kari Herttua esittelee Havupuu-uutejuoman välillä todella kivisen tien lukemattomien ihmisten hyvinvointia parantaneeksi menestystuotteeksi.

Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Pohjanheimo.