Karin Havupuu-uutejuoman

TARINA

Karin havupuu-uutejuoma – Alkuperäinen, samalla perinteisellä tarkoin varjellulla reseptillä valmistettu jo 40-vuotta!

Havupuu-uutejuomaa on valmistettu Pohjois-Satakunnassa sijaitsevassa Siikaisissa jo vuodesta 1976. Samalla paikalla, jossa juomaa tehdään myös tänä päivänä.

Tuotteen kehitystyö alkoi kuitenkin jo 1960-luvulla, kun vanhaan pohjalaiseen sukuun kuulunut Kari Herttua kiersi ympäri Suomea eri kansanparantajien luona keräten talteen heidän oppejaan. Tämän tiedon keräämisen pohjalta Kari kehitti menetelmän kansanperinteessä käytetyn havupuu-uutejuoman teolliseen valmistukseen.

Kaikkien menestyneiden tuotteiden takana on fiksu markkinointi

Kari on ymmärtänyt aina markkinoinnin tärkeyden ja 80-luvun alussa hän käynnisti tähän päivään saakka kestäneen menestyksekkään lehtiyhteistyön.

Ensimmäinen käyttäjäkertomus julkaistiin Nykyposti -lehdessä 1981. Tänä päivänä Terveys-Hymyssä julkaistaan Karin Havupuu-uutejuoman käyttäjien huimia tarinoita joka toinen kuukausi!

Lehtiyhteistyön kautta Karin Havupuu-uutejuoma levisi entistä laajemman ihmisjoukon tietoisuuteen. Tämä sai ihmiset kiinnostumaan tuotteesta ja myynti kasvoi.

Kääntöpuolena tietoisuuden lisääntymiselle oli viranomaistahojen kiinnostuksen herääminen. Yksi syy tähän oli se, että lehtiartikkeleissa ihmiset jakoivat toinen toistaan uskomattomampia tarinoita havupuu-uutteen avulla saavuttamistaan tuloksista.

Käyttäjissä oli mukana myös syöpäpotilaita, niin tämä oli todennäköisesti monelle taholle liian iso pala purtavaksi

Taistelua tuulimyllyjä vastaan

80-luvulla Karin havupuu-uutejuoma haluttiin pois markkinoilta monen eri viranomaistahon toimesta.

Kari itse kuvaakin kyseistä vuosikymmentä taisteluksi tuulimyllyjä vastaan. Taistelusta tehtiin Yleisradion toimesta dokumentti, jonka voit katsoa täältä!

Voimakkaasta viranomaisvastustuksesta huolimatta Karin havupuu-uutejuomalla oli tuhansia uskollisia juoman nimeen vannovia käyttäjiä. Näiden käyttäjien usko tuotteeseen auttoi omalta osaltaan yrityksen selviytymään yli tämän haasteellisen ajanjakson.

Yliopistotutkimukset tukemaan tuotteen tehoa

1990-luvun puolivälissä julkaistiin Turun yliopiston ja Helsingin yliopiston tutkimuksia Karin havupuu-uutejuomasta. Voit tutustua näihin tutkimuksiin tarkemmin täällä.

Näillä tieteellisillä tutkimuksilla luotiin pohja Karin Havupuu-uutejuoman suosion kasvulle, jonka vauhti vain kiihtyi 2000-luvulla.

Uusia tutkimuksia havupuu-uutteen terveysvaikutuksista on julkaistu myös viime vuosina. Viimeisin väitöstukimus tehtiin Turun yliopistossa vuonna 2015. Voit lukea tästä väitöstutkimuksesta mm. Savon-Sanomien sivuilta täältä.

Ensimmäisen kerran Vuoden Luontaiselintarvike-palkinto vuonna 2003

Karin Havupuu-uutejuoma sai paljon näkyvyyttä ja uusia käyttäjiä, kun se valittiin vuonna 2003 ensimmäisen kerran Vuoden Luontaiselintarvikkeeksi.

Palkinnon myöntää Suomen Terveystuote-kauppiaiden Liitto ry. Valintakriteerit ovat:

 • tuote on laadukas ja luotettava
 • laaja positiivinen kuluttajapalaute
 • takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
 • tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen; se soveltuu itsehoitotuotteeksi
  terveydestään huolehtivalle kuluttajalle

Vauhti vain kiihtyy!

Viimeisten vuosien aikana Karin Havupuu-uutejuoman käyttäjien määrä on lisääntynyt entisestään. Tuote valittiin vuonna 2010 toistamiseen Vuoden Luontaiselintarvikkeeksi. Tähän päivään mennessä mikään muu tuote ei ole saanut samaa tunnustusta kahteen kertaan.

Luomusertifikaatti

Karin havupuu-uutejuomaa on valmistettu samalla perinteisellä tavalla koko tuotteen historian ajan, joten tuote on aina täyttänyt Luomu -tuotteen kriteerit. Vuonna 2012 Ravintorengas Oy haki tuotteelle luomusertifiointia.

Samana vuonna Karin Havupuu-uutejuoma sai Luomu -sertifikaatin.

Luomu-sertifioinnin saaminen ja sertifikaatin säilyminen edellyttää tuotanto-tilojen, raaka-aineen hankinta-alueiden ja pakkausmerkintöjen vuosittaisia luomutarkastuksia. Koko tuotantoketju on siis erittäin tarkkaan valvottua – metsästä lopputuotteeseen.

Kiinnostus havupuu-uutejuomia kohtaan kasvaa

Viime aikoina markkinoille on tullut useita havupuista valmistettuja tuotteita. Näistä tuotteista Karin havupuu-uutejuoma on kuitenkin ainut Luomu-sertifioitu tuote.

Karin havupuu-uutejuoma on myös ainut tuote, jonka teho on todistettu lukemattomia kertoja, kymmenien vuosien ja tuhansien asiakkaiden käyttäjäkokemusten kautta.

Markkinoilla olevista havupuutuotteista ainoastaan Karin havupuu-uutejuomalla on useita eri yliopistotason tutkimustuloksia. Tuotetta on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana tutkittu useissa eri yliopistohankkeissa ja tulokset jokaisessa tutkimuksessa vahvistavat Karin havupuu-uutteen tehon.

Karin Havupuu-uutejuoma pähkinänkuoressa
 • Alkuperäinen, samalla perinteisellä tarkoin varjellulla reseptillä valmistettu jo 40-vuotta.
 • Karin havupuu-uutejuoma on ainoa markkinoilla oleva Luomu-sertifioitu havupuu-uutejuoma.
 • Luomu-sertifioinnin säilyminen edellyttää tuotantotilojen, raaka-aineen hankinta-alueiden ja pakkausmerkintöjen vuosittaiset tarkastukset. Koko tuotantoketju on siis erittäin tarkkaan valvottua.
 • Valmistamiseen käytetään suomalaista luomusertifioitua nuoren männyn kuorta ja nilaa. Raaka-aine kerätään metsästä hellävaraisesti ilman suuria metsäkoneita.
 • Valmistuksessa ei ole käytetty liuotin-aineita eikä kemikaaleja, ainoastaan puhdasta lähdevettä.
 • Tuotteeseen ei ole lisätty lisä-tai säilöntäaineita.
 • Karin havupuu-uutejuoma on maultaan pehmeän luonnollinen, mutta vaikutuksiltaan vahva. Tuote sopii vauvasta vaariin.
 • Tuotteella on erittäin paljon dokumentoituja käyttäjäkokemuksia.
 • Karin havupuu-uutejuoma on palkittu kaksi kertaa vuosina 2003 ja 2010 Vuoden luontaiselintarvikkeena.
 • Karin havupuu-uutejuoma on ollut mukana viimeisen 20-vuoden aikana useissa eri yliopistojen tutkimushankkeissa. Hankkeissa on selvitetty laajasti tuotteen antioksidanttipitoisuutta, tulehduksen esto- ja muita terveydellisesti vaikuttavia ominaisuuksia.
 • Karin havupuu-uutejuoma sisältää myös runsaasti hyvin imeytyvässä luonnollisessa muodossa olevia hiven- ja kivennäisaineita, valitettavasti niitä emme saa pakkausmerkintöihin laittaa viranomaismääräysten takia.
 • Karin havupuu-uutejuoma on luonnon oma cocktail, joka toimii elimistön kokonaisvaltaisena elvyttäjänä. Usein jo parin viikon käytön jälkeen juoman käyttäjät toteavat, että virtaa on tullut lisää ja jaksaminen on aiempaa parempi.